Війна
19 лютого 2018
Генсек НАТО заявив, що Росія провокує розв'язування нової ядерної гонки
Росія порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), зокрема, розробка нових ракет може спровокувати ядерну гонку в Європі.
news-image

Водночас Столтенберг закликав РФ дотримуватися договору, а також забезпечити прозорість оборонних проектів та військових навчань. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), зокрема, розробка нових ракет може спровокувати ядерну гонку в Європі. Про це Столтенберг сказав інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"Модернізуючи свій ядерний арсенал і проводячи ядерні навчання, Росія ризикує спровокувати нову ядерну гонку в Європі. США, будучи учасником договору РСМД, встановили, що Росія порушує його і збирається розробити, а також випробувати нову ракету середньої дальності. Усі партнери по НАТО стурбовані", – наголосив він.

Водночас генсек НАТО закликав РФ дотримуватися договору, а також забезпечити прозорість оборонних проектів та військових навчань. Крім того, Столтенберг назвав документ "наріжним каменем європейської безпеки", який протягом десятиліть забезпечував мир в Центральній Європі.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в 2018 році Альянс з великою імовірністю активізує діалог з РФ.