Суспільство
19 лютого 2018
Працюємо до смерті: в мережі розповіли про пенсіонерів, які виживають на 1600 гривень
Пенсійний вік в Україні менше, ніж в європейських країнах, але подорожі на старості років і сите життя літнім українцям можуть тільки снитися.
news-image

В Україні проживає 12 мільйонів пенсіонерів, які змушені виживати на пенсію близько 1600 гривень. Для того, щоб не померти з голоду, вони змушені працювати, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Вони в основному працюють у сфері медицини та освіти. Зазначимо, що пенсійний вік в Україні менше, ніж в європейських країнах, але подорожі на старості років і сите життя літнім українцям можуть тільки снитися. 

"Пенсія така, що, заплативши за комуналку, не залишається нічого на життя. Працюємо до смерті, тому що на 1600 не проживеш", - розповіла Катерина, яка працює сімейним лікарем.

Про подорожі ці люди можуть тільки мріяти, передає "Мегаполіс".

"Раніше, звичайно, було легше жити. Була якась стабільність, а зараз стабільності немає ніякої",- ділиться Валентина Олександрівна, яка отримує пенсію 1385 гривень. Раніше жінка була заміжня, але потім її кинув чоловік. Вона змушена була виховувати двох дітей, грошей не вистачало, вона влаштувалася працювати прибиральницею. Зараз з другим чоловіком жінка змушена на всьому економити. "Це ми ще не купуємо нічого з одягу. Носимо те, що у нас є. Те, що ми раніше купили. Великих покупок не робимо", - каже Валентина Олександрівна.

Зазначимо, що за законодавством в 2019 році на пенсію підуть громадяни, досягли віку 63-65 років, які мають у трудовій книжці стаж не менше 26 років.

За новими правилами, тепер кожен рік будуть підвищувати вимоги на 12 місяців. Вже через 10 років потрібно буде мати як мінімум 35 років стажу.

Читайте також:Польські заробітки лишають Україну без робочих рук - Bloomberg