Світ
19 лютого 2018
В Індонезії прокинувся вулкан (фото, відео)
Тисячі жителів та туристів стали заручниками на курортах Індонезії через нове виверження вулкану Синабунг.
news-image

На індонезійському острові Суматра прокинувся вулкан Синабунг. На острові оголосили найвищий рівень небезпеки та розпочали екстрену евакуацію туристів та жителів.

Про це пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Тисячі жителів та туристів стали заручниками на курортах Індонезії через нове виверження вулкану Синабунг.

На фото та відео, які з'явилися в мережі видно, як стовп з вулканічного попелу піднявся від кратера на висоту понад 5 тисяч метрів. Фахівці вже повідомили, що це виверження істотно ускладнить польоти авіації. Очікується, що в подальшому хмара піде в південному напрямку. В індонезійському Національному агентстві з врегулювання лих в свою чергу повідомили, що хмари гарячого попелу поширилися на 4,9 тисячі метрів у південному напрямку.

За даними рятувальників, жертв і постраждалих в результаті виверження немає. Під час екстренної евакуації свої домівки покинули майже 3 тисячі жителів.

Індонезія вулкан

Індонезія вулкан

Індонезія вулкан

Індонезія вулкан

Австралійське відомство, що займається спостереженнями за вулканічним попелом в регіоні, зі свого боку оголосив "червоний рівень" небезпеки для авіакомпаній.

Відзначимо, що Синабунг – лише один з більш ніж 120 активних вулканів в Індонезії. Протягом декількох століть він вважався мертвим, проте знову почав діяти в 2010 році. На початку 2014 року виверження Синабунг призвело до загибелі щонайменше 16 осіб.

Справа в тому, що Індонезія розташована на межі декількох тектонічних розломів, де взаємне зміщення плит призводить до високої сейсмічної і вулканічної активності. Це "вогняне кільце", як називають його геологи, охоплює все тихоокеанське узбережжя в Азії, Південній Америці та Австралії.

Читайте також:У Дніпрі патрульний за 40 хвилин умовив дівчину злізти з мосту (фото)

Читайте також:Троє українців накинулися з кулаками на поляка на вокзалі у Києві