Суспільство
19 лютого 2018
Україна представила національний стенд на святі винаходів в ОАЕ
Український національний стенд узяв участь у відзначенні міжнародного дня "Заїд і світ" .
news-image
Український національний стенд узяв участь у відзначенні міжнародного дня "Заїд і світ" (Zayed and the World), присвячений 100-річчю з Дня народження першого президента ОАЕ шейха Заїда Бін Султана Аль Нагаяна, та місяцю інновацій, оголошеному в лютому в цій державі.

Відповідний захід відбувся 14 лютого у ВНЗ Higher Colleges of Technology (HCT) міста Шардж, повідомляє прес-служба Консульства України в Дубаї, передає «Є!».

Участь України в цьому заході стала можливою завдяки д-ру Сергію Співаковському, який зібрав команду місцевих студенток з ОАЕ, зацікавив їх культурною спадщиною України, винаходами українців, українською кухнею тощо. Саме під його керівництвом студентки збирали інформацію та готували страви для стенду нашої країни, - повідомили у дипустанові.

На презентації українського стенду гостей заходу особливо вразили винаходи українців.

Високоповажні гості, серед яких міністр освіти ОАЕ, делегація з Абу-Дабі у складі Канцлера, Віце-канцлера, членів Ради директорів HCT, були вражені презентацією України, винаходами українців, роботами майстра мікромініатюр Миколи Сядристого, зокрема, портретом Шейха Заїда розміром 3х4 мм, вирізьбленим з тернової кісточки, - зазначили у консульстві.

Крім цього, родзинкою свята став український гопак у виконанні четвірки талановитих танцівників – Олександри Побірченко, Олега Кенца, Анатолія Глущенка та Діани Лісневської. Як відзначається, цього року Україна вперше брала участь у концерті та була єдиною країною, крім ОАЕ, виступ якої подивилися vip-гості.

Також дівчата з української школи в ОАЕ пригостили гостей традиційним короваєм.

У свою чергу, українське консульство надало інформаційно-консультаційну підтримку заходу, зокрема, матеріали стосовно співпраці України й ОАЕ, підписаних двосторонніх угод, візиту президента України до ОАЕ, а також історії дипломатичних відносин двох країн. Консул-керівник Олександр Балануца отримав особливу подяку від керівництва HCT.

Як зазначили у дипустанові, завдяки спільним зусиллям української громади Україна в черговий раз була представлена в ОАЕ на високому рівні.