Події
19 лютого 2018
Прага зібрала ліки для військової лікарні в Києві
Замість звичайного квитка на ток-шоу глядачів попросили принести ліки від болю, застуди та кашлю, які найближчим часом будуть передані до Київського військового госпіталю.
news-image

Руку допомоги пораненим в Україні ветеранам вирішили подати у чеській столиці. В рамках благодійного проекту «Подай руку Україні» відбулася чергова благодійна акція у вигляді ток-шоу, на яку було запрошено відомих чеських акторів та гумористів Естер Кочічкової та Домініка Гержмана Лева. Замість звичайного квитка глядачів попросили принести ліки від болю, застуди та кашлю, які найближчим часом будуть передані до Київського військового госпіталю.

Інформує «Є!», з посиланням на radiosvoboda.org.

Благодійний вечір пройшов затишно та майже в інтимній атмосфері під дахом найвищої празької дзвіниці – Їндрішській вежі. Незважаючи на організаційний підтекст акції – допомога пораненим військовим в Україні у війні з Росією, цю політичну тему організатори вирішили все ж таки не чіпати.

Ростислав Прокоп’юк, який довший час влаштовує благодійні акції і концерти на підтримку українських військових, запросив на своє, третє за рахунком, ток-шоу відомих у Чехії гумористів. Його метою було саме побавити втомлених від політики та війни чеських глядачів.

На цей раз відома чеська співачка і ведуча Естер Кочічкова та стендап комікДомінік Гержман Лев не мали запланованої програми і не розповідали зі сцени завчені жарти. Завдяки формату зустрічі – у присутності ведучого та таємного гостя – вони мали простір торкнутися теми стосунків між чоловіком і жінкою, поділитися власним досвідом кар’єрних та особистих невдач.

Відвертими розмовами чеських знаменитостей організатор хотів віддячити гостям акції, які прийшли і пожертвували ліки.

«Перший концерт в Гібернії минулого року був суто їхній авторський концерт. Людину-актора ви не зрозумієте, її душу, її життя зі сцени театру або з екрану телебачення. А я придумав таку форму, щоб вони розповіли трошки про себе. І от багато цікавих речей, якими вони поділились – це більше, ніж просто монологи. Глядачі гарно провели час і щось, сподіваюсь, для себе віднесуть звідси. Я не хотів просто зібрати від людей ліки – я хотів ще подякувати чимось. І я подякував своїми гостями», – зазначив організатор Ростислав Прокоп’юк.

Чеські шоумени та знаменитості з Ростиславом Прокоп’юком співпрацюють вже не вперше. Минулого року актори популярного комедійного шоу «Навстоячки», що є аналогом американського Stand up comedy, разом з іншими чеськими та українськими співаками прийшли підтримати Україну. Гроші, отримані з продажу квитків, пішли на допомогу в лікуванні та реабілітації важкопораненому українському вояку з Ковеля.

«Людські страждання не знають меж. Я цього року сам пережив доволі сильний грип, і знаю що проблема вірусу грипу зараз актуальна не лише в Чехії, але і в інших сусідніх країнах. Те, що ми можемо допомогти, надіслати ліки до України, та своєю маленькою роботою бути хоч трохи корисними – для нас це є приємним викликом», – поділився враженнями після події актор і учасник Домінік Гержман Лев.

Багаторічна довіра у справі Ростислава Прокоп’юка викликає бажання брати участь в його заходах і у чеської співачки та відомої ведучої Естер Кочічкової. Оскільки про українські проблеми під натиском актуального політичного стану у Чехії поступово забувають.

«В Америці Трамп, в нас своїх проблем теж вистачає. Думати про Україну, коли в нас тут зараз своя ганьба – просто неможливо. Такі події, як сьогодні – це лише один із можливих варіантів, як про це нагадати. Тут у людей прямо під носом розростається диктатура, і всім байдуже, як байдуже щодо нового прем’єра, колишнього працівника спецслужб, наприклад. На офіційному рівні нічого не відбувається. Що ще нам залишається? Така наша підтримка – це найменше, що ми можемо зробити», – сказала чеська співачка та ведуча Естер Кочічкова

Свою вдячність за допомогу Україні висловив посол України в Чехії Євген Перебийніс, який приніс грамоти подяки для гостей та відзначив їх за благодійність.

Проведена зустріч буде виконувати свою місію і після її завершення, впевнені організатори. У відео з події, яке згодом опублікують на «Ютубі», охочі зможуть отримати детальнішу інформацію щодо збору ліків, й надати необхідну допомогу.

Читайте також: Бідність в Чехії передається у спадок - «Карітас ЧР»
Читайте також: У столиці Болгарії неонацисти провели марш