Політика
20 лютого 2018
Зеркаль: Білорусь не може скеровувати миротворців на Донбас, оскільки входить до Організації Договору про колективну безпеку
Зеркаль: Якщо ми виключаємо НАТО, то дуже логічно зробити це і з ОДКБ.
news-image

Білорусь є членом Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), тому не може брати участі в миротворчій місії ООН на Донбасі. Про це 19 лютого заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила в ефірі "5 каналу".

Наскільки я знаю, Білорусь не полишила ОДКБ. А якщо ми виключаємо НАТО, то дуже логічно, щоб ми не розмовляли, що країни ОДКБ можуть брати участь у місії, – зазначила вона.

Зеркаль запевнила, що Україна не вестиме переговорів щодо питання миротворців із представниками бойовиків "ДНР" і "ЛНР". За її словами, Київ разом із західними партнерами хоче дати зрозуміти Росії, що "грати за її правилами ніхто не буде".

Думаю, що основне і дійсно ключове питання, що миротворці мають бути на кордоні України з РФ. Дискусії про те, як буде розгортатися місія, тривають уже певний час, – нагадала вона.

ОДКБ ("Ташкентський договір") – організація з міжнародної та регіональної безпеки, до якої входять Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан. Мінськ приєднався до утворення у грудні 1993 року.