Київ
20 лютого 2018
У київському університеті з'явиться курс, заснований на серіалі Гра престолів
Курс буде розрахований не тільки на філологів, але й на студентів інших, у тому числі не гуманітарних спеціальностей.
news-image

У Київському університеті ім. Бориса Грінченка з'явиться курс за вибором, заснований на серіалі "Гра престолів" і циклі книг "Пісня льоду і полум'я" Джорджа Мартіна. Про це повідомляє "Радіо свобода", пише «Є!».

Як розповіла автор курсу, доктор філологічних наук, доцент Юлія Вишницька, запис на курс, який дістав назву ""Гра престолів": міфи та ритуали", розпочнеться вже в березні.

За її словами, курс буде розрахований на тільки на філологів, але й на студентів інших, у тому числі не гуманітарних спеціальностей.

Ідея подібного курсу з'явилася після того, як Вишницька дізналася про курси з "Гри престолів", які було введено в Каліфорнійському і Гарвардському університетах.

"Відмінність мого курсу від Гарвардського і Каліфорнійського в тому, що матеріалом буде не тільки серіал, але й насамперед цикл романів Джорджа Мартіна "Пісня льоду і полум'я", а також интермедіальні версії тексту: настільні та рольові ігри, живописні полотна, засновані на фентезі-романах Джорджа Мартіна", - розповіла викладачка.

Як повідомлялося раніше, Каліфорнійський університет у Берклі (США) запустив лінгвістичний курс з вигаданих мов серіалу "Гра престолів".

Крім того, курс із "Гри престолів" було введено і в Гарвардському університеті. Він дістав назву "Справжня гра престолів: від сучасних міфів до середньовічних моделей". Його слухачам розповідають, як книжкова серія і телесеріал відбивають, адаптують і перекручують історію і культуру середньовічного світу Євразії.