Події
20 лютого 2018
Білоруску оштрафували в Україні за «георгіївську» стрічку
За "георгіївську" стрічку на антені автомобіля жінці доведеться виплатити понад 1200 гривень.
news-image

Громадянку Білорусі оштрафували в Україні на 850 гривень за публічну демонстрацію забороненої в Україні "георгіївської" стрічки. Про це у вівторок, 20 лютого, повідомляє білоруська служба Радіо Свободи, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Протокол про правопорушення відносно мешканки міста Кобрин склали при перетині нею кордону в прикордонному пункті Доманове (Волинська область, яка межує з Брестською областю Білорусі).

"Георгіївська" стрічка була прикріплена на радіоантену її автомобіля Volkswagen Passat.  

Тепер білорусці доведеться виплатити 850 гривень штрафу і ще 353 гривні судового збору. У разі, якщо мешканка Білорусі відмовиться виплатити штраф, з неї примусово стягнуть подвійний розмір штрафу - 1700 гривень.  

Нагадаємо, у травні 2016 р. Верховна Рада України прийняла закон, що передбачає штраф за виготовлення і пропагандистське використання "георгіївських" стрічок.   Їх публічне використання, демонстрація або носіння карається штрафом у розмірі від 850 до 2550 гривень. При повторному порушенні закону - штраф до 5100 гривень або арешт на 15 діб з конфіскацією пропагандистських матеріалів.

Читайте також: У Львові перед міськрадою уперше вивісили червоно-чорний прапор