Суспільство
20 лютого 2018
У Варшаві в автобусі побили українців за їхню національність
В одному з міських автобусів чоловік зачепив і побив двох українців.
news-image

У варшавському автобусі побили двох українців через їхню національність, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Спочатку агресор відштовхнув одного з них, а потім почав завдавати удари кулаками в голову, ображаючи їх через їхню національністю. Нападнику вдалося втекти. Однак поліція затримала 27-річного чоловіка, якому вже висунуто звинувачення у побитті на національному ґрунті. Агресору загрожує до п’яти років позбавлення волі. Це черговий подібний інцидент у Варшаві, – інформує портал onet.pl.

Напад стався у районі Воля в столиці Польщі. Двоє українців чекали на зупинці на автобус. Інцидент почався відразу після того, як вони ввійшли у прибулий транспортний засіб однієї з міських ліній.

«Коли вони входили в автобус, одного з українців відштовхнув тілом якийсь чоловік. Коли автобус почав рух, той самий чоловік підійшов та напав на них, завдаючи їм удари кулаками в голову. Водночас агресор вигукував їм образи через їхню національність у присутності інших пасажирів», – розповіла підкомісар Марта Сульовська з Районної комендатури поліції.

Нападник використовував вульгарну і образливу лексику. Коли автобус зупинився, чоловік вибіг. На місце викликали карету швидкої допомоги, яка повезла постраждалих до лікарні. У зв’язку з отриманими синцями та ранами голови чоловікам наклали шви.

Це черговий подібний випадок у Варшаві. Торік поліція на Волі затримала групу чоловіків, котрі побили громадянина Малі, інші зачепили та погрожували індусці в одному з нічних громадських автобусів. У свою чергу, у районі Мокотув чоловік побив і застосував сльозогінний газ проти пари українців. У районі Бєляни вчинено напад на ефіопа біля його будинку, а на студента з Індії напали в автобусі у районі Вавер.

Ще один великий скандал пов’язаний із побиттям у трамваї професора Єжи Кохановського, працівника Варшавського університету, тільки за те, що він розмовляв німецькою зі своїм колегою.

Читайте також: В уряді Угорщини главу МЗС Люксембургу офіційно назвали «екстремістом та ідіотом»