Спорт
20 лютого 2018
На Олімпіаді-2018 лижниця не змогла навіть зробити стрибок на змаганнях з лижного фрістайлу
Спортсменка посіла останнє місце, не виконавши жодного високого стрибка і трюку.
news-image

Американка Елізабет Суейні, що представляє Угорщину на Олімпіаді-2018, на змаганнях з лижного фрістайлу посіла останнє місце, не виконавши жодного високого стрибка і трюку, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Спортсменка виступала у хафпайпі — дисципліні, де потрібно виконувати стрибки і складні трюки на вигнутій конструкції. Однак Суейні просто спустилася по хафпайпу — і кілька разів підстрибнула.

Виявилося, що 33-річна Суейні — непрофесійна спортсменка; вона потрапила на Олімпіаду через вади в системі відбору. Щоб потрапити на Олімпіаду, американці треба було опинитися в топ-30 на кількох міжнародних змаганнях. І Суейні просто вибирала заходи, де було менше 30 учасників.

Суддя лижного фрістайлу Стіл Спенс розповів, що Суейні їздила на чемпіонати по хафпайпу протягом декількох років. При цьому до 2016 року лижниця виступала за Венесуелу.

"Іноді її суперниці падали, і вона навіть займала не останнє місце", — повідомив Спенс.

Сама Суейні заявила, що дуже багато тренувалася, щоб гідно представити Угорщину.

Представники Угорської федерації лижного спорту заявили, що ніколи не бачили, як катається американка, — Суейні самостійно збирала гроші на поїздку.