Події
21 лютого 2018
Генпрокурор провів закриту зустріч із родичами Героїв Небесної Сотні
Відкритим залишається одне з головних питань: хто віддавав накази розстрілювати протестувальників на Майдані.
news-image

Судові процеси по суті над екс-чиновниками часів Януковича розпочнуться вже цього року. Про це розповів журналістам Генеральний прокурор Юрій Луценко після зустрічі з родичами Героїв Небесної Сотні, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Сама зустріч була закритою для преси, а після неї очільник ГПУ прозвітував про найгучніші прізвища, що фігурують у розслідуванні – це Янукович, Азаров, Арбузов, Клименко, Ставицький, Захарченко, Якименко. Саме вони в 2018 році мають бути заочно судимі, наголосив Луценко.

Відкритим залишається одне з головних питань: хто віддавав накази розстрілювати протестувальників на Майдані. Головний прокурор країни визнав, що частину справ, а з ними і відповідей на питання, блокує неякісна судова система. 

"Суди, наприклад, над наступними: колишній командири спецпідрозділу "Беркут" Заворотний, Лукаш, Пацеляк – справа з 2016 року так і не розпочалася. Колишнього заступника голови СБУ в Київській області Щоголєва справа також із 2016 року не слухається в суді. Справи про першого заступника начальника, керівників, заступників рот "Беркута" також не розпочалися", - наголосив Луценко.
Читайте також: Прокурор, що засадив Луценка, отримав підвищення і квартиру за 10 гривень