Війна
21 лютого 2018
Україна готова обміняти російських найманців на українських політв'язнів, — Геращенко
Геращенко запевнила, що справи українських політв'язнів в Росії перебувають на особистому контролі президента Петра Порошенко.
news-image

Українська сторона готова обміняти затриманих громадян Росії на українських політв'язнів.

Про це розповіла Ірина Геращенко на зустрічі з родичами політв'язнів біля Адміністрації президента, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Проте за словами Геращенко, Росія проти такого сценарію. Вона наголосила, що рішення щодо такого варіанту може ухвалювати лише одна людина — президент Росії Володимир Путін.

Також Геращенко запевнила, що справи українських політв'язнів в Росії перебувають на особистому контролі президента Петра Порошенко.

21 лютого родичі ув'язнених у Росії українців провели акцію біля Адміністрації президента. Вони вимагають зустрічі з Порошенком та створення спеціальної групи або призначення людини для контролю справ політв'язнів.

Під час акції представник секретаріату АП вийшов до родичів, та запевнив, що звернення передадуть президенту.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підтвердив інформацію про нещодавну телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним, під час якої вони спілкувалися здебільшого про обмін заручниками та розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Раніше речниця представника України в ТГК Дарка Оліфер повідомляла, що українська сторона в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі розраховує на ще один обмін заручників, яких утримують бойовиків в окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

Читайте також:Геращенко спростувала інформацію про обмін Сущенка та Сенцова