Політика
22 лютого 2018
Нардеп через суд вимагає кандидата в очільники МОЗ
Нардеп позивається до координаторів коаліції депутатських фракцій у ВР Артура Герасимова (БПП) та Максима Бурбака ("Народний фронт").
news-image

Народний депутат Андрій Деркач (позафракційний) подав позов до Окружного суду Києва про зобов’язання координаторів парламентської коаліції внести Прем’єр-міністру пропозицію щодо кандидатури міністра охорони здоров’я. Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"До Окружного адміністративного суду міста Київ надійшов позов від народного депутата Андрія Деркача до координаторів коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді Артура Герасимова (фракція БПП) та Максима Бурбака (фракція "Народний фронт")", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність координаторів коаліції щодо незабезпечення внесення коаліцією депутатських фракцій прем’єр-міністру України пропозиції щодо кандидатури міністра охорони здоров’я.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомлялося, 9 лютого Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що внесе до Верховної Ради кандидатуру Уляни Супрун на затвердження міністром охорони здоров’я одразу, як тільки коаліція прийме відповідне рішення.

Як відомо, Кабінет міністрів 27 липня 2016 року призначив Уляну Супрун виконувачем обов'язки міністра охорони здоров'я.

Читайте також: National Geographic зняв документальний фільм про катастрофу рейсу MH17