Світ
23 лютого 2018
У Франції магазин хочуть оштрафувати на $ 450 тисяч за низькі ціни
Магазини маю право виставляти ціну нижче закупівельної тільки під час сезонних розпродажів і на товари, які знаходилися на складі більше 30 днів.
news-image
Французькій мережі магазинів Intermarche загрожує штраф до $ 450 тисяч через 70% знижки, встановлені на шоколадну пасту "Нутелла"

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Управління міністерства економіки Франції з питань конкуренції (DGCCRF) звинуватило компанію у встановленні ціни нижче закупівельної.

Згідно із законодавством Франції, магазини маю право виставляти ціну нижче закупівельної тільки під час сезонних розпродажів і на товари, які знаходилися на складі більше 30 днів.

Tепер суд розгляне справу і прийме рішення про накладення штрафу, який може бути до 375 тис. євро ($ 461 тис.) для продажу на збиток.

Розпродаж в Intermarche проходив в кінці січня, коли вже закінчилися різдвяні і новорічні канікули. Проте, представники магазина в інтерв'ю заявили, що знижки потрапили в період зимових розпродажів.

Наприкінці січня ЗМІ повідомили про масові бійки в Intermarche через "Нутеллу". 950-грамову банку з шоколадною пастою продавали за 1,4 євро замість 4,5 євро. Керівництву магазину довелося викликати поліцію через те, що покупці почали битися і кидатися скляними банками.