Україна
23 лютого 2018
Що відомо про нового голову Конституційного суду України
Отримав роботу​ в Конституційному суді у 28 років.
news-image
Станіслава Шевчука — суддю КСУ з так званої «нової хвилі», призначеного на посаду одразу після Революції Гідності в березні 2014-го, напередодні обрали новим головою Конституційного суду. Громадське середовище говорить про позитивний шок від такого рішення та його бездоганний послужний список.
Інформує «Є!», з посиланням на hromadske.ua.

Водночас рідний брат Шевчука, якого він уніс в декларацію як члена родини, фігурує в кримінальному провадженні.

5 фактів про нового очільника Конституційного суду — в матеріалі Громадського.

Отримав роботу​ в Конституційному суді у 28 років.

Станіслав Шевчук уродженець Харкова. Там же закінчив Українську юридичну академію (нині — Національний університет Юридична академія України імені Ярослава Мудрого).

У 28 років почав працювати науковим консультантом судді Конституційного суду України. Уже за 3 роки, у 2000-му очолив Центр порівняльного права при Мін'юсті, де працював над європейською інтеграцією України у правовій сфері.

Від 2005 по 2010 рік був членом Національної Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права — цей консультативно-дорадчий орган працював за часів президентства Ющенка.

Працював у Світовому Банку, ООН, ОБСЄ

А також — експертом Місії ООН в республіці Таджикистан. Найімовірніше, йдеться про 1995-1997 роки, коли одним із завдань Місії була співпраця з Комісією Національного примирення та Центрвиборчкомом щодо виборів і проведення референдуму.

Усе це було до березня 2014 року, коли Шевчук склав присягу судді Конституційного суду. Хоча в поданій за 2014 рік декларації вказав майже 10 тисяч євро, отримані з Австрії.

 

Читайте також: В АП анонсували створення військового суду та поліції
Читайте також: Москаль відреагував на пропозицію перепросити Супрун