Політика
24 лютого 2018
Трамп назвав дії Росії в Сирії «гуманітарним безчестям»
Сполучені Штати також перебувають в цій країні на чолі Міжнародної коаліції.
news-image
Президент США Дональд Трамп назвав дії Росії в Сирії, яка підтримує кривавий режим Башара Асада "гуманітарним безчестям".

Про це він заявив у п'ятницю під час спільної з прем'єр-міністром Австралії прес-конференції в Білому домі, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ

Я скажу, те, що Росія, Іран і Сирія зробили останнім часом – це гуманітарне безчестя, - заявив американський лідер, коментуючи ситуацію в Сирії, й зокрема загострення в районі Східної Гути.

Він підкреслив, що Сполучені Штати також перебувають в цій країні на чолі Міжнародної коаліції з метою остаточного розгрому ІДІЛ та встановлення миру. Натомість, за його словами Росія і Іран, які підтримують Асада, проводять руйнівну політику.

Те, що ці три країни зробили людям протягом останнього періоду часу, це ганьба, - додав глава Білого дому.

Війська Асада за підтримки союзників оточили передмістя Дамаска – район Східної Гути, де зосереджена помірна опозиція нинішнього режиму. Вони застосовують тактику, випробувану, зокрема, в Алеппо, яка передбачає повну блокаду, мор голодом, а також останнім часом – бомбардування та обстріли артилерією живих кварталів. 

За останніми даними, понад 460 людей, загинули, у тому числі 99 дітей, кілька сотень людей поранені, тисячі потребують евакуації.