Світ
26 лютого 2018
Сьогодні нікуди не поспішайте: 26 лютого - День неквапливості
У наш час стресів та шалених швидкостей так важливо вчасно зупинитися, уповільнити темп й просто почати насолоджуватися життям.
news-image

26 лютого відзначається вельми оригінальне свято – День неквапливості (або День повільності). Ідея створення такого свята належить італійцям, пише «Є!» з посиланням на портал АСС.

Саме мешканці Італії – дуже активний і емоційний народ – вперше відзначили День неквапливості у 2007 році, з метою неквапливо насолоджуватися життям в кожен його неповторний момент.

У багатьох великих містах в усьому світі сьогодні проводять День неквапливості. Організатори акції – Асоціація "Мистецтво повільно жити" - придумала 14 заповідей помірності й ось вже 5 років закликає вставати на 5 хвилин раніше, щоб насолодитися смачним сніданком, не нервувати у дорожніх заторах, а використовувати цей час, щоб поговорити з людьми.

А й справді, у наш час стресів та шалених швидкостей так важливо вчасно зупинитися, уповільнити темп й просто почати насолоджуватися життям.

Народні прикмети: 26 лютого православні християни вшановують пам'ять преподобного Мартиніана, якого називають "приборкувач блудних пристрастей".

Якщо цей день сонячний й активно тане сніг, народні синоптики говорять про те, що весна буде дружною.  Похмурий день передвіщає холодну і затяжну весну. Червоний місяць ввечері вказує на вітер та сніг з дощем.

Читайте також:П'ю двічі на день: президент Франції не проти реклами вина

Читайте також:У Львові відкрилася кав’ярня, де друкують селфі на каві (фото)