Суспільство
26 лютого 2018
Тернополяни планують винести на Говерлу хлопця з інвалідністю (фото, відео)
Спортсменка та громадська діячка Лілія Проць хоче підняти на Говерлу юнака з інвалідністю.
news-image

Тернопільська спортсменка та громадська діячка Лілія Проць хоче підняти на Говерлу юнака з інвалідністю. До цієї справи залучає охочих. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на портал Доба та сторінку Facebook Лілії Проць.

Сергій пересувається на інвалідному візку. Це не заважає йому жити повноцінно, займатись плаванням, тренуватись та здобувати перемоги. Кілька тижнів тому хлопець побував на "Іграх героїв" та захотів колись виступити на подібному дійстві.

— Місяць тому я познайомилась з Sergiy. І попросила його написати свої мрії. Однією з них було піднятися на Говерлу. І тоді я згадала про цей сюжет, про цих друзів. Я відразу запропонувала Михайлу Онишківу та Ромкові Задорожному підтримати мене у цій шаленій мрії. Вони згодилися, — розповідає Лілія Проць.

Проект назвали "Мрія на всіх". Спортсменка розпочинає тренування, складає маршрут та розписує проект. Долучитись до втілення ініціативи можуть всі охочі. 

Спортсменку надихнула історія про хлопця, який виніс на найвищу точку України свого друга. У липні минулого року ТСН показали сюжет, де Женя несе свого хворого друга Юру на Говерлу, бо той ніколи не бачив гір. 

Чи могла я подумати, що мене взагалі чекатиме таке випробування, - говорить Лілія Проць.

Читайте також:Як зберегти серце здоровим: медики назвали сім корисних порад