Суспільство
26 лютого 2018
«Якщо вона загине, вони вкриють її прапором»: Ердоган розповів маленькій дівчинці про честь загинути в бою
Президента Туреччини критикують за скандальний коментар дитині.
news-image

Проти президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана розгорнулася хвиля критики, після того як він публічно сказав маленькій дівчинці, що вона буде удостоєна честі, загинувши в бою, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Скандальний інцидент, що транслювався у ефірі телебачення, трапився під час конгресу партії Ердогана в суботу в місті Кахраманмараш, повідомляє BBC.

Юна дівчинка, одягнена у військову форму, привернула увагу Ердогана і він запросив її на сцену.

"Погляньте, хто тут! Дівчинко, що ти тут робиш? У нас тут бордові берети, але бордові берети ніколи не плачуть", - сказав Ердоган, маючи на увазі бордові берети, які носять Сили спеціальних операцій Туреччини.
 

На кадрах із трансляції видно, що у дівчинки були заплакані очі.

"У неї в кишені також прапор Туреччини… Якщо вона загине, вони вкриють її прапором, з Божої волі", - заявив президент Туреччини.
"Вона готова на все, чи не так?" - запитав Ердоган, на що дівчинка відповіла: "Так".

Після цього Ердоган нахилився, поцілував дівчинку і відпустив її.

 

Користувачі Twitter засудили поведінку Ердогана, порівнявши її із жорстоким ставленням до дітей. Президент Туреччини поки що не відреагував на критику.

Противники Ердогана критикують турецького президента за використання похоронів військових та дітей для своїх вкрай політизованих промов. Вони також підкреслюють, що сини Ердогана уникли військової служби. 

Читайте також: Матіос назвав нову кількість самогубств серед учасників АТО