Події
27 лютого 2018
У Миколаєві жінка 30 років проживала в квартирі із трупом матері
Перше, на що натрапили в квартирі, - купи побутового сміття, сморід та бруд.
news-image

30 років поруч із тілом померлої матері прожила пенсіонерка в Миколаєві. Моторошна таємниця розкрилася випадково, коли сусіди занепокоїлись, що старенька кілька днів не виходить на вулицю і викликали поліцію, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Коли правоохоронці демонтували двері та зайшли в помешкання – жахнулися. Перше, на що натрапили в квартирі, - купи побутового сміття, сморід та бруд. Немає води, газу та світла. Все відрізане за борги. Серед мотлоху на підлозі лежала старенька господиня помешкання.

"Проблеми з опорно-руховим апаратом - не могла сама пересуватися", - прокоментував командир роти патрульної поліції Миколаєва Вадим Яремчук.

Утім, коли копи зазирнули в сусідню кімнату, кажуть, оніміли. На ліжку лежало муміфіковане тіло матері жінки.

"На трупі була ікона Божої Матері. Як потім з'ясувалось, матері, якби вона була жива, на цей момент виповнилося б 100 років", - розповів поліцейський.

Правоохоронці викликали експерта. Той попередньо підтвердив - жінка померла близько 30 років тому природньою смертю.

На відміну від решти квартири, кімната з тілом жінки була чистою. Під ліжком стояла хлорована вода, якою донька, вочевидь, протирала труп матері. Мешканці будинку про те, що сусідка живе поруч із давно померлою, не здогадувались.

"Вона десь в церкві весь час прислуговувала. Допомагали трохи, підгодовували. Знали, що у неї мати лежить, знали, що у неї ані каналізації, все повідмикали", - каже сусід Валерій Петров.

Літню жінку забрали до лікарні - у неї проблеми з ногами. Сусіди кажуть, що пенсіонерку у будинку жаліли всі. Кажуть, вона постійно тягнула додому величезні пакунки. Допомагали їй, не підозрюючи, що там - мотлох зі смітників.

У поліції ж вже припустили, що жінка могла жити із тілом матері через психічне захворювання. Їй призначили експертизу. А згодом стало відомо, що старенька усі ці роки продовжувала отримувати пенсію за померлу. 

Читайте також: Бандера не відповідальний за Волинську трагедію, - екс-прем'єр Польщі
Читайте також: У Сумах в останню путь провели бійця АТО (фото)