Суспільство
28 лютого 2018
Спалах кору в Харкові: серед нових пацієнтів є дитина
За даними Управління охорони здоров'я ХОДА.
news-image
В інфекційні лікарні обласного центру надійшли троє дорослих і одна дитина.

Про це журналістам розповіла головний спеціаліст відділу з питань спецперевірок та фармації Управління охорони здоров'я Харківської ОДА Олена Іванова, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ.

З кінця минулого тижня в лікарні Харкова надійшли 4 людини з підозрою на кір. У стаціонарі перебувають 3 дорослих та одна дитина. Дівчинку у віці 12 років доставили з Мерефи. У Харкові захворіла жінка, яка нещодавно повернулася з Єгипту, студентка, яка побувала в Польщі, і чоловік, який напередодні їздив у відрядження до Києва. У всіх, як кажуть самі хворі - по два щеплення від кору, - зазначила Іванова.

За її словами, з початку року в регіоні зареєстровано 8 випадків кору: "Чотири випадки вже підтверджені, щодо ще чотирьох триває вірусологічне обстеження".

Як повідомляв раніше Укрінформ, посилаючись на в.о. начальника Управління охорони здоров'я Харківської ОДА Галину Сіроштан, 18 січня Сахновщинського району шпиталізована 30-річна жінка з кором: це перший випадок в регіоні з початку року. Хвороба протікає в легкій формі. Лікарі стежать за станом її чоловіка, у якого напередодні піднялася температура. У пари двоє дітей, вони щеплені. Це завізний випадок кору: родина відпочивала в Буковелі.

За даними Управління охорони здоров'я ХОДА, в Харківській області щеплені 92% дітей, в той час як середній показник по Україні – трохи більше 70%. Вакциною тут запаслися ще в 2015 році: це бельгійська вакцина з великим терміном придатності. Її більш ніж достатньо для Харківського регіону. Нещодавно харків'яни передали три тисячі доз вакцини в Київську область.