Ломбард буде кредитувати під заставу криптовалют
Власники криптовалюти зможуть одержати кредит у гривні на строк до 31 дня із правом пролонгації.
news-image

Мережа ломбардів "Скарбниця" вирішила ввести кредитування під заставу криптовалют.

Про це сказано в повідомленні ломбарду, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

"Впровадження цього проекту зумовлене стрімким розвитком криптовалют і blockchain у світі. Наші клієнти зможуть користуватися грошима і водночас одержати дохід від зростання курсу криптовалют у майбутньому", - прокоментував керівник відділу маркетингу компанії "Скарбниця" Іван Іпатов.

Для спрощення процедури одержання кредиту позичальникам буде запропоновано калькулятор, за допомогою якого можна буде визначитися з типом і обсягом криптовалюти для застави, строком і сумою кредиту.

Власники криптовалюти зможуть одержати кредит у гривні на строк до 31 дня із правом пролонгації.

Після того, як заборгованість за кредитом буде погашена - вся сума криптовалюти, що була передана в заставу, повертається позичальникові в повному обсязі.

За кожним договором IT-система буде вести автоматичний облік суми криптовалюти в заставі й ціну, за якою зафіксована угода.

Це значить, що у разі зростання ціни можливе збільшення суми позики, а при падінні позичальник має досить часу на ухвалення рішення про подальші дії зі своїми активами.

Кредити під заставу криптовалюти видаються офіційно, з 100% гарантією законності угоди, без будь-яких додаткових комісій і прихованих платежів, кажуть у ломбарді.

Раніше повідомлялося, що банки відчувають конкуренцію від дрібних фінансових установ (наприклад, ломбардів) на ринку споживчого кредитування.

Читайте також:Таїланд заборонив банкам операції з криптовалютами