Події
28 лютого 2018
Розведення сил і засобів біля Станиці Луганської може відбутися вже 5 березня
Про це повідомила прес-секретар екс-президента України.
news-image

В разі дотримання контрольованими Росією бойовиками режиму припинення вогню в районі Станиці Луганської у луганській області 5 березня може відбутися розведення сил і засобів від лінії розмежування.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це повідомила прес-секретар екс-президента України, представника в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook. 

"За умови дотримання режиму тиші в районі населеного пункту Станиця Луганська 5 березня 2018 року може відбутися розведення сил та засобів, як це передбачено відповідним рамковим рішенням ТКГ", - заявила Оліфер.
"Як в рамках робочих підгруп, так і на засіданні ТКГ українська сторона вимагала невідкладного відкриття КПВВ “Золоте”, як це передбачено домовленостями лідерів країн «нормандської четвірки» від 19 жовтня 2016 року", - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня 2016 року в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петрівському і Станиці Луганській. 1 жовтня 2016 року розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня того ж року – у Петрівському. Також тоді на 9 жовтня було заплановане відведення сил поблизу Станиці Луганської, проте через обстріли з боку російсько-терористичних військ Збройні сили України перенесли терміни відведення сил в цьому районі.

Читайте також: Доба в АТО: 7 обстрілів, бойовики застосовують міномети
Читайте також: Доба в АТО: 5 обстрілів, 3 бійців ЗСУ поранено