Події
28 лютого 2018
На Хмельниччині 12-річна дівчина скоїла самогубство
Настя навчалася у Кам’янець-Подільській школі-інтернаті з поглибленим вивченням іноземних мов.
news-image

На Хмельниччині в селі Рудка Дунаєвецького району несподівано наклала на себе руки 12-річна дівчинка Настя, повісившись у хліві.

У поліції розглядали версію про те, що школярка могла входити в так звану "групу смерті", однак це не підтвердилося, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"За годину до самогубства дівчинка переглянула в інтернеті масу відеороликів з художніх фільмів, де були сцени з повішенням. Крім того, вона цікавилася, як правильно зробити петлю", – розповіла прес-офіцер поліції Хмельниччини Інна Глега.

Зазначається, що мама Насті поїхала в Польщу на заробітки, для того, щоб дочка змогла здобути освіту, а батько дівчинки пішов з сім'ї, коли їй був рік.

Настя навчалася у Кам’янець-Подільській школі-інтернаті з поглибленим вивченням іноземних мов, була відмінницею. Вивчала німецьку, англійську та польську мови та мріяла стати перекладачем.

За день до самогубства вона через соціальні мережі листувалася з однокласниками, питала про домашнє завдання.

Це була дуже світла дівчинка. Вона була душею компанії. Жила у дідуся з бабусею. Ходила до церкви. Через місяць мама збиралася забрати дочку в Польщу, – розповіла класний керівник Насті Олена Рожицька.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Основна версія – самогубство.

Читайте також: На Драгобраті знайшли лижників, зниклих три дні тому (відео)
Читайте також: На Волині у власному будинку згоріла жінка