Події
2 березня 2018
Через Росію в Україні закрили всі навчальні заклади
Із сьогоднішнього дня слід повністю зупинити роботу в дошкільних навчальних закладах, школах і вищих навчальних закладах терміном до 6 березня включно.
news-image

Навчання у садочках, школах та вишах призупинили до 6 березня включно з метою економії газу у зв'язку з тим, що Росія відмовилася постачати блакитне паливо в Україну. Про це повідомив міністр енергетики Ігор Насалик з трибуни парламенту, пише «Є!» з посиланням на gazeta.

"Із сьогоднішнього дня повністю зупинити роботу в дошкільних навчальних закладах, школах і вищих навчальних закладах терміном до 6 березня включно. При цьому, щоб температурний режим у цих закладах був у мінімально допустимих нормах", - повідомив Насалик.

Це один із трьох пунктів національного плану дій, який ввели після відмови Росії постачати газ в Україну.

"Починаючи з сьогоднішнього дня, генеруючі компанії переводяться з газу на мазут. Це дасть нам можливість економити 15-20 мільйонів кубів газу на добу... Третя позиція: ми звернулися до виробничих об'єктів, щоб переглянули план дій виробництва для економії газових ресурсів", - сказав Насалик.

Такі обмежувальні дії введені до 5-6 березня, додав він.

1 березня російський Газпром заявив, що не буде здійснювати постачання газу Нафтогазу. Також він повернув гроші, які раніше проплатила українська компанія.

Читайте також:В Україну прийде третій за тиждень сніговий циклон
Читайте також:Негода в Києві: у школах скасують заняття 2-3 березня