Суспільство
2 березня 2018
Подільський райсуд Києва викликав Плотницького на засідання
Райсуд викликає екс-"голову" "ЛНР" Плотницького як обвинуваченого.
news-image

Подільський районний суд Києва викликає колишнього "главу" так званої Луганської народної республіки Ігоря Плотницького як обвинуваченого на судове засідання 7 березня, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Повістку опубліковано в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр" у п'ятницю, передають Українські Новини.

Зазначено, що Плотницький викликається в суд як обвинувачуваний за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення), ч. 2 ст. 258 (терористична діяльність), ч. 3 ст. 332 (незаконне переміщення осіб через кордон) Кримінального кодексу.

Засідання призначено на 11:00.

У разі неявки Плотницького розгляд справи буде проходити в порядку спеціального (заочного) судового провадження.

В березні 2016 року прокуратура Києва передала в суд заочний обвинувальний акт проти Плотницького за фактом скоєння терористичного акту, захоплення в заручники й викрадення старшого лейтенанта Збройних сил України, депутата Верховної Ради Надії Савченко (позафракційна).

30 січня 2017 року прокуратура передала в суд обвинувачення Плотницького у причетності до катастрофи літака Іл-76 Збройних сил України через влучення в нього ракети в Луганську в червні 2014 року.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Плотницький склав повноваження.

Читайте також: Росія повернула Україні двох викрадених прикордонників