Суспільство
3 березня 2018
У наметовому таборі на Грушевського затримано 50 осіб. Виявлено гранати – поліція
Поліція повідомила, що знайшла в наметовому таборі гранати.
news-image

Працівники поліції Києва за рішенням суду проводять слідчі дії в наметовому таборі на вулиці Грушевського в Києві, вилучають речові докази й опитують можливих свідків. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції Києва, передає «Є!».

Вже зараз вибухотехніки вилучають кілька предметів, візуально схожих на споряджені гранати, – заявив заступник глави Національної поліції України – начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

За його словами, процесуальні дії проводять на підставі двох рішень суду та в межах кримінальних проваджень за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац) і щодо подій 27 лютого біля стін Верховної Ради, які розслідує поліція Києва. На вимогу слідчого йому забезпечено поліцейську підтримку.

Під час слідчих дій поліцейські затримали 50 мешканців наметового містечка, їх доправляють до райуправління поліції.

Ми проводимо слідчі дії, як вказано в постанові. Будемо вилучати предмети, які використовувалися для нападу на поліцейських, нанесення тілесних ушкоджень. Візуально – зараз працюють вибухотехніки – є споряджені гранати. Їх теж будуть вилучати, а також будемо вилучати речі, які проходять по інших кримінальних провадженнях, – зазначив Крищенко.

3 березня нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв повідомив, що правоохоронці знесли наметовий табірна вулиці Грушевського в Києві.

Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко заявив, що поліція затримала 39 осіб, кілька людей дістали травми, зокрема троє правоохоронців.

Уранці 3 березня біля наметового містечка під Верховною Радою в Києві сталися сутички між поліцією і протестувальниками.

1 березня активісти забрали частину наметів, розгорнутих біля будівлі Верховної Ради. Мітингувальники пересунули паркан, який огороджує намети в Маріїнському парку, від пам'ятника генералу Ватутіну ближче до будівлі парламенту.

Намети біля будівлі Верховної Ради встановили ще в жовтні, коли кілька політичних партій і громадських рухів розпочали всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вони вимагали ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності, антикорупційний суд і нові виборчі правила.