Суспільство
3 березня 2018
У Чернігівській області отруїлося 16 вихованців школи-інтернату – поліція
У Чернігівській області отруїлися діти.
news-image

У Чернігівській області отруїлося 16 вихованців Борзнянської школи-інтернату. Про це повідомила прес-служба Головного управління Нацполіції в Чернігівській області у Facebook.

Серед учнів Борзнянської загальноосвітньої школи-інтернату зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції. Постраждали учні першого, четвертого, шостого, дев'ятого і 10 класів, госпіталізовано 16 школярів, – ідеться в повідомленні.

Стан госпіталізованих учнів – легкої та середньої тяжкості. Причини отруєння поки не встановлено.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу України (невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, що спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700−5100 грн), до трьох років обмеження волі або позбавлення волі на той самий строк із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без нього.