Шоу-біз та культура
5 березня 2018
Оскар-2018: хто отримав головні нагороди кінопремії
Кращим документальним повнометражним фільмом" став Ікар, що розповідає про допінг у російському спорті.
news-image

У Лос-Анджелесі в театрі Долбі відбулась ювілейна 90-а церемонія вручення премії Оскар-2018 за досягнення в галузі кінематографії. Ведучим вечора, як і минулоріч, став американський комік Джиммі Кімел, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Фінальне голосування за володарів нагороди проходило з 20 по 27 лютого. Всього золоті статуетки розподілили в 24 номінаціях.

Головний тріумфатор Оскара-2018 - фільм "Форма води" Гільєрмо дель Торо, у нього чотири нагороди. Три Оскара отримала військова драма "Дюнкерк", по два у "Трьох білбордів", "Темних часів" і "Коко".

Гарі Олдман отримав "Оскар" в номінації "Кращий актор". Золота статуетка за роль у фільмі "Темні часи" стала першою в кар'єрі Олдман.

Френсіс Макдорманд отримала "Оскар" в номінації "Краща актриса". Вона отримала нагороду за роль в кінокартині "Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі". У кар'єрі 60-річної Макдорманд ця золота статуетка стала шостою.

Гільєрме Дель Торо виграв в номінації "Кращий режисер".

Краща чоловіча роль другого плану - Сем Рокуелл за роль у фільмі "Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі".

Краща жіноча роль другого плану - Еллісон Дженні за фільм "Я, Тоня".

Статуетки "Оскар" в номінації "Кращі грим і зачіски" удостоїлася картина "Темні часи" режисера Джо Райта.

"Оскар" в номінації "Кращий короткометражний фільм" отримала картина "Німе дитя".

"Оскар" в категорії "Кращий дизайн костюмів" отримав фільм "Примарна нитка" За перемогу в цій номінації також змагалися "Красуня і чудовисько", "Темні часи", "Форма води", "Вікторія і Абдул".

Кращим документальним повнометражним фільмом" став "Ікар", що розповідає про допінг у російському спорті.

"Оскар" в категорії "Кращий монтаж звуку" отримав фільм "Дюнкерк". За перемогу в номінації також змагалися "Малюк на драйві", "Той, що біжить лезом 2049", "Форма води", "Зоряні війни: Останні джедаї".

У Лос-Анджелесі 4 березня відбулася 90-та ювілейна церемонія вручення премії Американської кіноакадемії "Оскар". Сама сцена нагадувала мінерал з 45 мільйонів кристалів Swarovski. Її оформлення стало однією з топ-новин напередодні нагородження.