Київ
5 березня 2018
У Києві розпочалися зйомки українського блоку фільму про журналіста Гарета Джонса
За повідомленням кінокомпанії, зйомки пройдуть в Києві та Київській області. Частина сцен також зніматиметься в Харкові.
news-image
3 березня в Києві міжнародна команда копродукційного проекту «Гарет Джонс» на чолі з режисером Аґнєшкою Голланд розпочала зйомки українського блоку фільму, які триватимуть до 21 березня, пише «Є!» з посиланням на Детектор.

За повідомленням кінокомпанії, зйомки пройдуть в Києві та Київській області. Частина сцен також зніматиметься в Харкові. Згодом робота над стрічкою продовжиться в Польщі та Шотландії.

Як повідомляє кінокомпанія, 4 березня відбувся міжнародний реліз першого офіційного постеру політичного трилеру «Гарет Джонс», спільного виробництва Польщі (Film Produkcja), України (Film.ua Group, Kinorob) та Великобританії (Crab Apple Film).

Нагадаємо, з українського боку в фільмі беруть участь Яків Ткаченко («Припутні»), Олег Драч («Незламна», «Молитва за гетьмана Мазепу»), Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська. Компанію на майданчику їм складуть колеги з Польщі та Великобританії.

Головні ролі у фільмі про Голодомор в Україні також зіграють британські зірки Джеймс Нортон та Ванесса Кірбі. Остання зіграє в трилері жіночу роль журналістки Ади Брукс та приєднається до колег 10 березня.

Як повідомляв «Детектор медіа», фільм, що створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, заснований на реальних подіях та розповідає про британського журналіста-дослідника Гарета Джнса, який відправився до радянської України, щоб написати про Голодомор.

Прем’єра політичного трилеру запланована на 2019 рік.

Читайте також:Вийшов перший проморолик нової Мері Поппінс