Війна
9 лютого 2015
Меркель пригрозила Путіну поставками зброї з США в Україну, - ЗМІ
Меркель вважає, що на зустрічі "нормандської четвірки" в Мінську в середу Путін повинен погодитися з мирним планом
news-image

Канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала президенту Росії Володимиру Путіну до середи визначитися зі ставленням до мирного плану по Україні, інакше Німеччина не перешкоджатиме планам США щодо постачання летального зброї в Україну.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на свої джерела в дипломатичних колах, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РБК-Україна".

Меркель вважає, що на зустрічі "нормандської четвірки" в Мінську в середу Путін повинен погодитися з мирним планом, який йому запропонували Німеччина і Франція.

За її словами, в тому випадку, якщо Росія на мінському саміті відкине нову "дорожню карту", Меркель пригрозила введенням нових санкцій проти російських компаній і розширенням списку осіб, чиї рахунки за кордоном будуть заморожені.

Меркель також заявила Путіну, що у разі відмови Росії від мирного плану, Німеччина не перешкоджатиме планам США щодо постачання летального зброї на Україні. При цьому канцлер ФРН офіційно заявляє, що виступає проти цієї ідеї.

Частина мирного плану в суботу розкрив президент Франції Франсуа Олланд. В інтерв'ю France 2 він повідомив, що документ передбачає створення демілітаризованої зони від 50 до 70 км і "вельми широку" автономію для регіонів Донбасу.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що військового рішення конфлікту на Донбасі немає.