Події
5 березня 2018
На соратника Медведчука у Харкові завели другу справу
Він відмовився приймати клопотання, між ним і співробітниками СБУ стався конфлікт.
news-image

Голові Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрію Лесику, якого звільнили з-під варти, пред'явили підозру в опорі співробітникам СБУ і спричиненні їм легких тілесних ушкоджень.

Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, інформує «Є!», з посиланням на 

"Лесику вручено підозру в скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 КК України, тобто, в опорі співробітникам правоохоронного органу і спричиненні їм легких тілесних ушкоджень", - розповіла речниця.
Обвинувачений Андрій Лесик опублікував відповідний документ з підозрою. У ньому зазнається, що слідчий поліції просить суд обрати для Лесика запобіжний суд у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Згідно з документом, ця справа стосується подій 8 грудня 2017 року. Тоді співробітники СБУ прийшли до Лесика в лікарню, щоб передати клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Він відмовився приймати клопотання, між ним і співробітниками СБУ стався конфлікт.

Лесик підтвердив журналістам, що перешкоджав врученню клопотання. Однак, за його твердженнями, співробітники СБУ застосовували до нього силу. Тоді він подав відповідну заяву в поліцію.

Читайте також: ЄС офіційно зняв санкції з Олени Лукаш і Сергія Клюєва