Політика
6 березня 2018
У Молдові стартували переговори щодо створення ЗВТ з Китаєм
Як повідомили в прес-службі відомства.
news-image
У Міністерстві економіки та інфраструктури Республіки Молдова розпочався перший раунд переговорів з розробки Угоди про Зону вільної торгівлі з Китайською Народною Республікою.

Як повідомили в прес-службі відомства, делегацію Молдови на переговорах очолює Державний секретар Міністерства Юліана Дрегелін, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ.

Розробка і підписання Угоди про Зону вільної торгівлі з Китайською Народною Республікою здійснюється у відповідності зі Стратегією Республіки Молдова щодо просування експорту та залученню інвестицій. Згідно з дослідженням, яке провели молдавські та китайські експерти, в результаті підписання Угоди, обсяги молдавського експорту в Китай можуть зрости майже на 40%, а ВВП Молдови - на 0,4%, - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

За словами Юліани Дрегелін, документ сприятиме не лише зміцненню торговельно-економічних відносин між двома країнами та залученню китайських інвесторів в основні галузі економіки, але і спростить доступ молдавських товарів на ринок Піднебесної.

За офіційними даними, на території Молдови працюють 84 компаній з китайським капіталом, а обсяг торгово-економічних відносин складає за підсумками 2017 року понад 468 мільйонів доларів, що на 30% більше порівняно з 2016 роком.