Київ
6 березня 2018
У Коцюбинському мешканці проголосували за приєднання селища до Києва
3 березня відбулись громадські слухання, за результатами яких місцеві мешканці проголосували за приєднання селища до Києва.
news-image

 Коцюбинському, що на Київщині, 3 березня відбулись громадські слухання, за результатами яких місцеві мешканці проголосували за приєднання селища до Києва. Про це повідомила селищна голова Ольга Матюшина на сторінці у Facebook , пише «Є!» з посиланням на 5 канал.

"Робоча група підрахувала результати голосування під час громадських слухань, хоча день у нас видався, ой який нелегкий... За Київ проголосували майже 61%, проти - 37,5%. Утрималися майже 1,2%. Не зараховано 0,3% голосів. Дякую всім, хто взяв участь у громадських слуханнях, а це майже 1340 коцюбинців", – зазначила Матюшина.

За її словами, результати голосування буде направлено до Київради та до парламенту.

"Наша задача донести думку громади до парламенту – єдиного органу держави, який може вирішувати такі питання, як зміни меж населених пунктів", – повідомила селищна голова.

Водночас процедура приєднання селища до Києва у законодавстві не прописана. Відтак, окрім Київради, подання має розглянути Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради. Опісля його зможуть винести на розгляд парламенту.

Матюшина додала, що сама участі в голосуванні не брала й закликала до цього депутатів, аби "не поляризувати громаду".

Довідково:

Ще 2015 року селищна рада ухвалила рішення про приєднання Коцюбинського до міста Ірпеня. Місцеві мешканці з цим не погодились та заявили, що думку громади про таке об’єднання ніхто не спитав. Більше того, про сесію, на якій підтримали це рішення, знали навіть не всі депутати. У травні 2016 року Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправним і скасував рішення Коцюбинської селищної ради про приєднання селища до Ірпеня без належного проведення громадських обговорень.