Події
6 березня 2018
Перестрілка в Княжичах: з одного із підозрюваних зняли електронний браслет
Закордонні паспорти Куряти також все ще залишаються у слідчого.
news-image

Суд зняв електронний браслет з начальника карного розшуку ГУ Нацполіції Києва Леоніда Куряти, підозрюваного в причетності до перестрілки в Княжичах Київської області.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду Києва від 26 лютого, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

 Цією ухвалою Куряті було продовжено запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на 2 місяці.

При цьому, суд вирішив не зобов’язувати поліцейського носити електронний браслет, "оскільки вказаний обов'язок втратив свою актуальність".

Так, під час засідання Курята та його захисник вказували на те, що підозрюваний має "міцні соціальні зв'язки… чотирьох дітей, двоє з яких малолітні, дружину, яка не працює, батьків похилого віку, які проживають у іншій місцевості та потребують його допомоги".

Водночас, в рішенні суду йдеться, що, на думку обвинувачення, підозрюваний може "переховуватися від органів досудового розслідування та суду", "незаконно впливати на свідків, експертів, потерпілих, інших підозрюваних", підробляти чи знищувати речові докази.

Обвинувачення також зазначило, що "перелічені ризики не зменшились".

Протягом наступних двох місяців, Курята має, як і раніше, прибувати за кожною вимогою до слідчого чи суду, без дозволу слідчого чи прокурора не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, та повідомляти слідство про зміну місця проживання.

Закордонні паспорти Куряти також все ще залишаються у слідчого.

Читайте також: У Броварах 30-річний чоловік демонстрував зброю та вбив знайомого
Читайте також: Обшуки в Ісламському центрі: вилучили понад 100 творів із пропагандою насильства