Інтернет
6 березня 2018
Порошенко розповів, коли в Україні запустять 4G
Найбільші українські мобільні оператори - «Київстар», Vodafone і Lifecell - заплатять за ліцензії 5,4 млрд грн.
news-image

Президент України Петро Порошенко прогнозує запуск зв'язку четвертого покоління в Києві через кілька місяців.

Про це глава держави заявив на торгах з продажу ліцензій на використання частот у діапазоні 1800 МГц для розвитку зв'язку четвертого покоління 4G, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Цього року зв'язок четвертого покоління буде запущено в більшості обласних центрів, а в Києві, сподіваюся, через кілька місяців», - сказав він.

Також глава держави наголосив на необхідності проведення аукціонів з продажу частот в діапазоні 900 МГц для розвитку зв'язку четвертого покоління в районних центрах і сільській місцевості. Як повідомляв УНІАН, 6 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), провела аукціон з продажу ліцензій на розвиток 4G-зв'язку у діапазоні 1800 МГц. Найбільші українські мобільні оператори - «Київстар», Vodafone і Lifecell - заплатять за ліцензії 5,4 млрд грн. У лютому НКРЗІ успішно провела аукціон з продажу ліцензій у діапазоні 2600 МГц. Три найбільші мобільні оператори заплатили за ліцензії 2,5 млрд грн. Раніше оператори заявляли про підготовку до запуску 4G в Україні навесні цього року.

Читайте також: Генштаб підготував документи про початок операції Об’єднаних сил замість АТО
Читайте також: У Міненерго РФ розродились заспокійливою заявою для Європи щодо транзиту газу