Економіка та бізнес
6 березня 2018
Гройсман оголосив про початок виплат нових пенсій для військовослужбовців
Основні виплати почнуться з 1 квітня.
news-image

Перші виплати підвищених пенсій військовослужбовцям почнуться вже в кінці березня. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

"З другої половини березня Пенсійний фонд почне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Основні виплати почнуться з 1 квітня. Пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року. Тобто, у квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень", - повідомив прем'єр.

Пенсії перерахують за довідками уповноважених структур, у яких особи проходили службу (Міноборони, МВС, та інші). Пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду.

"Для перерахунку пенсій військовослужбовцям (крім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ) будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років.

При перерахунку пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ будуть враховуватися: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія за січень 2016 року", - пояснив він.

Пенсії будуть підвищуватися поетапно, попередив глава уряду.

"На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 - ще в середньому на 750 грн. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть приблизно вдвічі. Зараз середня пенсія становить 2898,41 грн", - пообіцяв очільник Кабміну.

При перерахунку пенсій також враховані вимоги Закону україни "Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій осіб" в частині перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС у відповідності з законом "Про Національної поліції України". Пенсії їм будуть перераховані з 1 січня 2016 із розстроченням виплати коштів за попередній період, запевнив Гройсман.

"Тобто з 1 січня 2018 вони будуть отримувати нові пенсії, а сума за попередній період їм буде виплачуватися з 1 січня 2019 року. Загалом пенсії будуть переглянуті для 12 силових відомств. Підвищені пенсії повинні отримати майже 498 тис. осіб. В бюджеті Пенсійного фонду не передбачено 7,8 млрд грн для підвищення військових пенсій", - додав прем'єр.