Суспільство
6 березня 2018
Ірину Білик змусили визнати Росію країною-агресором
Активісти протестували проти концерту співачки.
news-image

У Львові активісти націоналістичних організацій заблокували Оперний театр і змусили співачку Ірину Білик привселюдно визнати Росію країною-агресором. Про це повідомляє Львівський портал,  передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

За інформацією видання, учасники акції влаштували "коридор ганьби" перед входом в Оперний театр, де сьогодні, 6 березня, о 19:00 мав розпочатися концерт співачки.  

Організаторами акції стали представники організацій Сокіл, Добровольчий рух ОУН, Опір Романа Шухевича, Дух нації та інших. Їх головною вимогою було визнання співачкою агресії Росії щодо України.  

Вони заявляли, що Білик виступала з концертами в Криму, перетинаючи кордон Росії з півостровом, а також відвідувала ювілейний концерт Філіпа Кіркорова в Кремлівському палаці.  

Протестуючі тримали в руках фото Білик з назвами міст Донбасу, в яких проходили бойові дії, а також розлили перед входом театр свинячу кров і кинули туди дві троянди.

Городянам, які купили квитки на концерт, не дозволяли пройти всередину.  

Пізніше протестувальникам вдалося пройти в гримерку до співачки. Стверджується, що Білик погодилася визнати Росію країною-агресором, а на питання, чий Крим, відповіла: "Крим повинен бути нашим".   Після цього акція була завершена, глядачів почали пускати в зал, і концерт почався.