Суспільство
9 лютого 2015
МВС взялось за російського журналіста Доренка, який закликає до розділу України
МВС вже шукає тих, хто розповсюджує статтю.
news-image

Проти колишнього російського журналіста Сергія Доренка розпочате досудове провадження за фактом закликів до зміни територіальної цілісності України, які поширюються в мережі Інтернет. Про це повідомляє прес-служба МВС України, інформує Є | Єдність.інфо.

Правоохоронцям вдалось встановити, що в Інтернеті поширюється публікація під заголовком "Сергій Доренко: Кращий вихід для України – це розділення". У цій статті автор закликає до зміни державного кордону України та її території.

"Центральна, Південна і Східна Україна входять до складу Росії областями без всяких безглуздих автономій. Західна Україна йде до такої-то матері, і всі щасливі. Чим погана ідея?"йдеться у публікації.
"Дані дії підпадають під дію ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій)", - повідомляють в МВС.

На даний час проводяться оперативні заходи щодо встановлення осіб, причетних до розповсюдження даної інформації, і авторства закликів, що мають ознаки злочину. Даний злочин передбачає обмеження волі на строк до трьох років.