Суспільство
7 березня 2018
70 жінок мають звання полковника в українській армії
Загальна кількість жінок, які працюють і проходять службу в українській армії, становить майже 56 тис. осіб, це 22,4% від усього особового складу.
news-image

Загальна кількість жінок, які працюють і проходять службу в українській армії, становить майже 56 тис. осіб, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

7 тис. українок мають статус учасника бойових дій в Україні, 116 нагороджені державними нагородами, 4 з них – посмертно.

"Майже сім тисяч жінок-військовослужбовців входили до складу сил і засобів АТО на Донбасі та отримали статус учасника бойових дій. Це три відсотки від усього особового складу. За час проведення АТО 116 жінок нагородили державними нагородами, чотирьох з них – посмертно. Понад двох тисяч жінок нагородили відзнаками Міноборони і Генштабу", – каже представниця Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних сил України Інна Заворотько.

Загальна кількість жінок, які працюють і проходять службу в українській армії, становить майже 56 тис. осіб, це 22,4% від усього особового складу.

Для порівняння, у Франції це 22%, Канаді – 15%, Іспанії – 14%, Великій Британії – майже 10%, Німеччині – 10%. На сьогодні проходять службу за кордоном 2 жінки-військовослужбовці: у складі місії ООН у ДР Конго і в Косові.

Поки що найвище звання, яке має жінка-військовослужбовець – полковник, це звання мають майже 70 жінок у ЗСУ.

У зоні бойових дій на Донбасі виконують бойові завдання 2 тис. жінок. Загалом учасниками АТО є понад 6 тис. жінок. Усього в ЗСУ проходять службу майже 25 тис. жінок, з них понад 3 тис. - офіцери.

Читайте також:Випущено нову серію ляльок Барбі до Міжнародного жіночого дня

Читайте також:Дівчата в центрі Вінниці роздавали повістки