Події
8 березня 2018
У МЗС України звинуватили посла Угорщини у перевищенні своїх повноважень
Україна зайняла досить жорстку й незмінну позицію стосовно мовних положень закону про освіту і решти питань.
news-image

У Міністерстві закордонних справ заявили, що посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень перевищує свої дипломатичні повноваження. Про це заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сказала в ефірі «5-го каналу», коментуючи заяву угорського посла про те, що Угорщина має право роздавати свої паспорти усім, хто має угорське коріння, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"А ще він не проти автономії. Ми також не проти автономії від Угорщини", - сказала Зеркаль.
"У нас зараз все це заплановано... з розмовами щодо того, що він перевищує свої повноваження тут, в Україні", - наголосила Зеркаль.

За її словами, Україна зайняла досить жорстку й незмінну позицію стосовно мовних положень закону про освіту і решти питань. Зеркаль зауважила, що Угорщина вдається до подібних заяв, як у ситуації з Україною, щодо усіх країн-сусідів. При цьому вона додала, що через заяви Кешкеня не висилатимуть. 

"Ну що ми зараз маємо депортувати посла... (Це) не дипломатично", - сказала Зеркаль.

Водночас, коментуючи той факт, що в окремих населених пунктах у Закарпатській області на установах розміщені угорські прапори, заступник глави МЗС висловила думку, що в області не проведена децентралізація. 

"Якби децентралізація відбулася в Закарпатті, як вона відбувається в інших регіонах України, то не було б ніяких проблем", - вважає Зеркаль.
Читайте також: Посол Угорщини в Україні: в автономії немає нічого поганого