Київ
8 березня 2018
У Києві протягом тижня безкоштовно перевірятимуть зір: адреси медзакладів
Перевірку зору жителів столиці влаштують у рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою.
news-image

Протягом наступного тижня, від 12 до 16 березня, у Києві можна буде пройти безкоштовне обстеження в офтальмолога. Перевірку зору жителів столиці влаштують у рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Загальна кількість хворих на глаукому в світі наближається до 100 млн осіб. Щорічно реєструють близько 600 тис. нових випадків сліпоти від глаукоми. Поширення первинної глаукоми, яка посідає друге місце після катаракти в структурі причин сліпоти, набуло останніми роками характеру пандемії.

У Києві щорічно реєструють близько 1,5 тисячі нових випадків глаукоми. Поширеність цього захворювання складає майже 20 тисяч хворих.

Найбільш схильні до розвитку глаукоми люди, старші 60 років, а також особи із сімейною схильністю до хвороби. Найближчі родичі людей, хворих на глаукому, хворіють удесятеро частіше, тому їм рекомендовано проходити профілактичні огляди, починаючи від 35-річного віку, і надалі – не рідше одного разу на рік. Іншим необхідно перевіряти зір регулярно після 40 років із періодичністю кожні три роки. 

Читайте також: В Одесі знайшли голову жінки, вбитої напередодні: підозрюваного взято під арешт