Політика
8 березня 2018
Образився: Земан він не покликав на інавгурацію гетьманів і мерів, які підтримали на виборах його конкурента
Опонентів немає у списку гостей.
news-image

Запрошення на інавгурацію переобраного на другий термін президента Чехії Мілоша Земана, яка відбудеться 8 березня, з канцелярії Празького Граду отримали далеко не всі гетьмани й мери чеських міст. Про це повідомило Чеське інформаційне агентство ЧТК, передає «Є!» із посиланням на Радіо Прага.

У списку гостей, запрошених на урочисту церемонію вступу на посаду глави Чехії, відсутні імена представників крайових адміністрацій, які не підтримали М. Земана в ході виборів.

За «закритими дверима» виявився, наприклад, гетьман м. Пардубіце Мартін Нетоліцькій і його колега з Лібереця Мартін Пута.

«За моїми відомостями, запрошення на інавгурацію з адміністрації глави ЧР не отримав жоден із гетьманів, які підтримали в боротьбі за президентське крісло не М. Земана, а його конкурента Іржі Драгоша», - підкреслив М. Пута в інтерв'ю ЧТК.

Також видання повідомило, що перший закордонний візит після переобрання на другий термін президент М. Земан зробить на початку квітня в Словаччину. Пізніше глава Чехії має намір відвідати з офіційним візитом Польщу, Німеччину та Австрію, а також Угорщину, яка входить до складу «Вишеградської четвірки». Ще в поточному році М. Земан хотів би побувати в Ізраїлі.

Читайте також: В Ірані жінку засудили до двох років в'язниці за те, що вона зняла хіджаб