Події
8 березня 2018
НАТО проведе у Європі найбільші навчання з часів «холодної війни»
У навчаннях візьмуть участь близько 45 тисяч військових країн НАТО.
news-image

Північноатлантичний альянс восени 2018 року проведе в Європі навчання Trident Juncture, найбільші з часів "холодної війни". Про це заявив командувач Корпусу морської піхоти США генерал Роберт Неллер на слуханнях у Палаті представників Конгресу США 7 березня, повідомляє "Громадське", передає «Є!»

«У жовтні цього року пройдуть масштабні навчання НАТО, які стануть найбільшими з часів піку "холодної війни"», - сказав командувач.

Він додав, що у навчаннях візьмуть участь близько 45 тисяч військових країн НАТО, а також десятки кораблів і літаків, задіяних у маневрах біля берегів Норвегії щодо відображення «імітованої загрози».

Навчання Trident Juncture проводяться раз на три роки. До останніх маневрів у 2015 році, в яких брали участь близько 36 тисяч військовослужбовців країн НАТО, долучилась і Україна.

"Холодна війна" - глобальна геополітична, економічна та ідеологічна конфронтація між Радянським Союзом і його союзниками, з одного боку, та США, країнами Західної Європи і їх союзниками — з іншого, що тривала з середини 1940-х до початку 1990-х років.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що світ може опинитися на межі нового витка гонки ядерних озброєнь через російську розробку нової ракети середньої дальності.

Читайте також: Образився: Земан він не покликав на інавгурацію гетьманів і мерів, які підтримали на виборах його конкурента