Події
11 березня 2018
Держприкордонслужба: ДАІ РФ зупинила «голову адміністрації ДНР» і наказала йому замінити номерні знаки на українські
Держприкордонслужба: Документи фейкових республік не визнані ніким, навіть їхнім творцем.
news-image

Співробітники російської Державтоінспекції наказали керівнику окупаційної "Гірницької районної адміністрації" Макіївки Сергію Голощапову поміняти номерні знаки фейкової "ДНР" на українські, пригрозивши в іншому разі виписати йому штраф й евакуювати машину на штрафмайданчик. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України із посиланням на інформацію від людей, які виїхали з окупованої території, передає «Є!».

У відомстві зазначили, що бойовики на тимчасово окупованій території змушують українців міняти номери, погрожуючи "силовими заходами".

Співробітники Держприкордонслужби неодноразово фіксували факти відмови російською стороною українцям у проїзді через пункти пропуску через наявність лише документів фейкових республік. Хоча самопроголошені очільники так званих "ДНР" та "ЛНР" запевняли жителів, що з їхніми "документами" потрапити до РФ буде простіше та легше, – ідеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що змушуючи людей робити паспорти терористичних організацій, бойовики "тішать власне его" і намагаються заробити, оскільки їхніх документів не визнає ніхто в світі, а наказу президента Росії Володимира Путіна про визнання документів "ЛДНР" не виконують.

Виконувати зазначене рішення ніхто і не збирається. Напевно, усе ж таки розуміють, що перевіряти справжність липових документів – якийсь абсурд... Будь-які документи видані фейковими республіками, не визнані ніким, навіть творцем даних незаконних формувань, – підсумували у відомстві.