Події
12 березня 2018
Москві готують офіційне звинувачення в отруєнні розвідника, - ЗМІ
У Лондоні відбудеться засідання ради національної безпеки, на якому главі уряду повідомлять про останні результати розслідування інциденту в Солсбері.
news-image

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей близька до того, щоб пред'явити Росії офіційні звинувачення в спробі отруїти нервово-паралітичною речовиною екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки Юлії, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

У першій половині дня в Лондоні відбудеться засідання ради національної безпеки, на якому главі уряду повідомлять про останні результати розслідування інциденту в Солсбері.

За інформацією видання, поліція і розвідка готові представити прем'єру докази того, що за замахом на вбивство Скрипаля стоїть Росія.

Відразу після цього Мей може виступити з офіційною заявою, в якому покладе на Москву відповідальність за атаку в Солсбері. Вона готова застосувати санкції аж до висилки російських дипломатів і відмови у в'їзних візах людям, близьким до російського керівництва.

5 березня поліція Солсбері оголосила про те, що поруч з одним з міських торгових центрів через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною постраждали дві людини. Пізніше з'ясувалося, що це був екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Постраждалі знаходяться в критичному стані. Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ 2010 року.

Читайте також:Путін розповів, як віддав наказ збити пасажирський літак з України у 2014 році