Події
12 березня 2018
Катастрофа МН17: названі імена основних підозрюваних
Служба безпеки України визначила групу з семи осіб, причетних до катастрофи літака.
news-image

 Нідерландське видання незалежних журналістських розслідувань Zembla оприлюднило імена головних підозрюваних у справі про катастрофу пасажирського літака Boeing 777 рейсу МН17 на Донбасі, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

У статті наголошується, що Служба безпеки України визначила групу з семи осіб, причетних до катастрофи літака. Згідно з інформацією видання, у списку фігурують імена російських військових Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського, Миколи Ткачова.

Видання спирається на дані, отримані в інтерв'ю екс-головою СБУ Валентином Наливайченком, який очолював СБУ в той час, коли сталася аварія літака, а також екс-головним слідчим СБУ Василем Вовком. Зазначено, що СБУ надала слідству численні матеріали, включно з 150 тисячами записів перехоплених телефонних розмов.

Як повідомляв УНН, британська розвідка MI6 впевнена, що ракетна установка, з якої збили малайзійський літак рейсу MH17 в небі над Донбасом, має російське походження.

Нагадаємо, літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що перебували на борту.

Читайте також: У Непалі розбився пасажирський літак
Читайте також: Окупанти застосували по силах АТО 120 та 82 мм міномети і гранатомети поблизу Павлополя - штаб