Політика
12 березня 2018
В уряді підготували новий список сайтів, заборонених для українців
У Мінінформполітики пояснили, що вміст цих сайтів підпадає під ч.2 ст.190 Кримінального кодексу.
news-image

Міністерство інформаційної політики України підготувало новий перелік сайтів, які відомство пропонує заборонити в країні. У переліку вказані адреси 21 веб-ресурсів.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Зокрема,це dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline. ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru. 

У Мінінформполітікі пояснили, що вміст цих сайтів підпадає під ч.2 ст.190 Кримінального кодексу (публічний заклик до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або до захоплення державної влади, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій). Перелік був підготовлений робочою групою з моніторингу при міністерстві на виконання положень Доктрини інформаційної політики України. Документ передано на розгляд експертної ради при міністерстві.

"Наступним кроком, у разі позитивного висновку експертної ради та відповідних рекомендаціях, перелік буде передано правоохоронним органам для встановлення факту вчинення правопорушення та відповідного реагування у межах компетенції", - наголошується у поясненні міністерства.
Читайте також: Українці тепер можуть перевірити свій робочий стаж через інтернет