Політика
12 березня 2018
Порошенко ініціює проведення в Україні податкової амністії
Він зазначив, що готовий до компромісів з цього питання.
news-image

В Україні можуть провести податкову амністію - сплативши відповідний податок, українці зможуть завести до України гроші й законно інвестувати кошти в економіку.

Із такою пропозицією виступив президент Петро Порошенко, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Я пропоную ще раз повернутися до обговорення так званої нульової декларації. Ми не можемо говорити про те, що кожен українець у чомусь винен, потрібно дати можливість кожному українцеві сплатити відповідний податок, відповідно до закону, завести гроші до України, інвестувати їх в українську економіку й почуватися вільним громадянином вільної країни", - сказав Порошенко під час зустрічі з представниками бізнес-спільноти в Києві.

Президент запропонував присутнім долучитися до розроблення законопроекту про так звану нульову декларацію.

"Я його не подаватиму зараз. Але якщо ви це підтримуєте, я пропоную нашу спільну роботу для того, щоб захистити насамперед малий і середній бізнес", - зазначив Порошенко.

Він також запросив представників бізнесу до обговорення питання про запровадження в Україні нової моделі оподаткування прибутку – оподаткування розподіленого прибутку підприємства.

"Я вважаю, що з цього приводу потрібна чесна дискусія з нашими іноземними партнерами і асоціаціями бізнесу. Йдеться не просто про податки. Йдеться про нову філософію. Ми захищаємо цим законопроектом малий та середній бізнес. Значно спрощується облік: що ти вивів – сплати податки. Що залишив – інвестуєш в бізнес", - сказав глава держави.

Він зазначив, що готовий до компромісів з цього питання:

"Щодо того, щоб на першому етапі розповсюджувати це лише на малий та середній бізнес, знайти компроміси щодо іноземних інвесторів. Але 100% це на сьогоднішній день у багатьох країнах, включаючи Грузію, Естонію – спрацювало позитивно".

Нова податкова політика має кардинально змінити інвестиційний клімат.

"Кардинально стимулює інвестиції. Навіщо витягувати гроші? Вкладай у розвиток виробництва. Думаю, що тут на сьогоднішній день ми маємо діяти рішуче. Це є наша спільна зміна інвестиційного клімату в державі", - резюмував Порошенко.
Читайте також: Суд амністував екс-голову бази Нацгвардії, який вкрав майна на 2 мільйони
Читайте також: Податок на виведений капітал впроваджувати рано, - Порошенко