Події
12 березня 2018
Могеріні стурбована екологічною ситуацією на Донбасі
Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.
news-image

Віце-президент Європейської Комісії – високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні на зустрічі з міністром з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадимом Чернишом висловила занепокоєння екологічною ситуацією на Донбасі.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. Співрозмовники обговорили питання гуманітарного розмінування на Донбасі, специфіки роботи місії ОБСЄ в зоні проведення АТО, екологічної ситуації на Донбасі та процес переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську. Також під час зустрічі міністр подякував Євросоюзу за гуманітарну допомогу населенню, яке постраждало внаслідок конфлікту на сході України. Черниш та Могеріні обговорили необхідність гуманітарного розмінування на сході та підготовку навчальних програм для мешканців територій вздовж лінії зіткнення щодо безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами. Також сторони дійшли згоди щодо необхідності проведення інформаційної кампанії, спрямованої на мешканців зони конфлікту щодо зусиль, які докладають уряд України та міжнародні партнери для допомоги громадянам, які постраждали від конфлікту на сході України. Крім того, сказано, що Могеріні звернула увагу на необхідність просування мирного порядку денного в Україні з метою об’єднання українського суспільства та попередження появи конфліктних ситуацій між різними групами громадян України в громадах. Під час зустрічі Високий представник ЄС висловила занепокоєння екологічною ситуацією на Донбасі. Своєю чергою глава МінТОТ повідомив про підготовку зусиллями міністерства комплексного звіту щодо екологічних небезпек на сході України, як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованій території, який найближчим часом буде презентований громадськості з рекомендаціями щодо попередження таких небезпек.


Читайте також: Порошенко ініціює проведення в Україні податкової амністії